Stampin’Up! NL- Aftellen naar Kerstmis 2021

Zoals beloofd een blogbericht met de beschrijving van het advent-cadeauboxje. Een zelfgemaakt alternatief voor de adventkrans. Een houder met vier doosjes en in ieder doosje moet een bijpassende kaars komen.

Advent

In de adventperiode tellen we al van oudsher af naar kerst. De adventkrans is al eeuwen lang een symbolische uitdrukking van verwachting en hoop in donkere dagen. Een prachtig symbool toch? Daar heb ik met deze advent-cadeaubox ook uitdrukking aan willen geven en als jij er ook een wilt maken voor jezelf of om cadeau te doen dan volgt hieronder de beschrijving. In de onderstaande video laat ik zien hoe ik heb gemaakt heb.

Benodigd Materiaal en Maten

In het totaal gebruikte ik 4 vellen A 4 en daarnaast nog reststukken die ik had liggen. Daarnaast heb je voor de aankleding wat resten designpapier nodig en wat verschillende kleurtjes of wit kaartkarton voor de versiering .

houder:

  • snij 2 stroken desingpapier van 1,7 x 24,6 cm en 2 stroken van 1,7 x 9,4 cm
  • kaartkarton ; 24,7 x 8,7 cm ( dit wordt de bodem)
  • kaartkarton; 2 stukken van 25 x 9 cm – rillen kk op 2-4-6-8 cm
  • kaartkarton; 2 stukken van 12,4 x 9 cm – rillen kk op 2-4-6-8 cm > kwartslag draaien en rillen op 1,5 cm.
  • Hierna markeer je deze stukje op de korte kanten op 3, 5 cm ( zie afbeeling
  • Vervolgens geef je de markering aan waar geknipt moet worden ( zie afbeelding)

Doosjes met Deksels:

  • 4 stukken kaartkarton van 11,5 x 21 cm – rillen op de lk 5,1 -10,2 – 15,3 en 20,4 cm – kwartslag draaien en rillen op 4 cm
  • 4 stukken kaartkarton 8,2 x 8,2 cm – rondom rillen op 1,5 cm
  • voor de aankleding van de deksels : 4 stukjes designpapier 4,7 x 4,7 cm en vier stukjes basic white van 4 x 4 cm

Veel plezier met maken!

Hieronder vindt je lijst met materialen die ik voor de beide advent-cadeauboxjes heb gebruikt. Klik op de plaatjes om direct naar mijn webwinkel te gaan ( betaling via paypal of creditcard). Wil je een bestelling plaatsen maar ontvang je liever een betaalverzoek waarmee je met iedere bank in Nederland kunt betalen stuur me een mail naar ellyrijnvissu@gmail.com met de gewenste producten of vul het bestelformulier in.

Product List

Ik wens jullie een fijn weekend en tot maandag; dan kom ik met een weekoverzicht. Groetjes Elly

Translate »