Mannenkaarten; bloghop NL Demo’s mei

Plotsklaps is mei dan ook alweer bijna voorbij….De laatste vrijdag alweer! .En op de laatste vrijdag van de maand doe ik mee aan de bloghop met de NL-Demogroep. Deze bloghop doen wij met een aantal Nederlandse Stampin”Up!demonstratrices. Maandelijkse wisselend van samenstelling en iedere maand met een ander thema. Deze maand kun je langs 11 verschillende blog’s hoppen. En iedereen heeft haar eigen invulling gegeven aan het thema Mannenkaarten. Ben je net zo benieuwd als ik wat er is gemaakt ter inspiratie? Veel plezier!

Mannenkaarten of….

Heel veel kaartenmakers vinden het lastig om een ” Mannen Kaart ” te maken. Maar ik heb daar eigenlijk niet zoveel mee met dat woord Mannen Kaart. Ik probeer mijn zelfgemaakte kaarten altijd een beetje aan te passen naar de persoon waarvoor de kaart bestemd is. Zeker als ik een kaart speciaal voor iemand maak. Nu zal ik voor de meeste mannen toch wel de wat neutrale kleuren gebruiken en ze iets stoerder maken. Voor deze hop heb ik een combinatie gemaakt van vijf kaarten! Ja je leest het goed! En die vijf kaarten komen weer uit een achtergrond die helemaal gestempeld is. Dat is zo superleuk om te doen! En je kunt er alle kanten mee op.

Achtergond of Kaart?

Helaas ben ik vergeten een foto te maken van de basis waaruit ik de vijf kaarten heb gesneden; Dit was een 12″x 12″kaartkarton in Crumb Cake. Daar heb ik met verschillende stempelsets en neutrale kleuren een krans op gestempeld. Daarna heb ik verschillend de achtergronden voor de kaarten gesneden en goed gekeken waarvoor ik welke wilde gaan gebruiken. Dit was de laatste strook van van 4″x 6″inch ( 10,5 x 30,5 cm) en ik vond het jammer om deze doormidden te snijden. Daarom een “slimline” kaart gemaakt.

De achtergronden vond ik te mooi om er nog veel aan toe te voegen; Ik heb er wat teksten bijgestempeld, soms met de inktkleur van de kaartbasis en sommige met witte kraftinkt .

Nog vier

Het grote vel Kaartkarton heb ik verdeeld in drie stukken van 4″ x 6 “inch zoals ik al schreef. Van de de eerste twee stroken heb ik deze vier kaarten gemaakt. Daarbij heb ik ook wat verschillende kleuren gebruikt voor de basis zodat je weer een ander effect krijgt.

Ook eens proberen?

Lijkt het jou nu ook leuk om zo je eigen kaarten te maken? Ik heb er afgelopen week workshops mee gedaan en ga dat na de zomer zeker weer doen maar dan in de vorm van verschillende thema’s. De inspiratie voor deze manier van stempelen komt bij een van mijn teamleden – Sarine bedankt! – vandaan. Zijn heeft mij weer de tip gegeven om eens bij een Engelse Stampin’Up! demonstratrice Ruth Rice te kijken. Als je dit ook eens wilt gaan proberen zeker een aanrader om daar eens een kijkje te nemen!

Hop je gezellig nog even mee?

Ik weet zeker dat mijn collega demonstratrices het superleuk vinden als je ook even bij hen gaat kijken! Met dit thema kan het niet anders dan dat er veel inspiratie op te doen is. Als je al bezig was met de Hop ben je via Annette Koolmees – Kreaneeltje bij mij terecht gekomen en kun je nu doorhoppen naar Petra Timmer. Ben je bij Petra begonnen dan ben je nu rond!

Een lijstje met alle deelnemer, klik op de naam en je ziet haar blogbericht voor deze hop;

Petra Timmer

Daniëlle Bennenk

Ellen Liefting

Jacqueline Bobeldijk

Hillery Schaad

Lotte Noordzij-Walther

Ingrid Heijnen

Annette Elias – De Kijkkast

Yvonne Neefjes – StampinClubNederland

Annette Koolmees – Kreaneeltje

Elly Rijnvis ( hier ben je nu)

Superleuk dat je langs kwam op mijn blog! Nog veel plezier met hoppen en een hele fijne dag! Groetjes, Elly

7 gedachten over “Mannenkaarten; bloghop NL Demo’s mei”

  1. Heerlijk om op deze manier je eigen achtergond of designpapier te maken. Het ziet er super leuk en stoer uit! Groetjes, Yvonne

  2. Wat een superidee om die krans te stempelen en daar je achtergronden mee te maken. Mooie kaarten!

Reacties zijn gesloten.

Translate »