Handgemaakt Designpapier Opbergsysteem

Ik zag hem al aankomen; de verlenging van de Lockdown en daardoor ook het niet kunnen geven van “echte”workshops. Ik heb toen besloten om mijn werk- en workshop kamen eens flink onderhanden te nemen. En dan kom je veel losliggende spullen tegen. Dus toen alles weer aan kant was ben ik begonnen om voor mijn 6×6″inch designpapier wat opbergers te maken. Een handgemaakt Designpapier opbergsysteem dat ik jaren geleden al heb gezien bij Sally Stampers uit Engeland. Ik heb het zelf omgezet in cm en nog wat kleine aanpassingen aan gedaan.

Opbergen op kleur

Ik kon het in december toch niet laten om het complete pakket designpapier te bestellen dat iedereen die instapt tijdens de Sale a Bration nog eens extra krijgt op de toch al mooie aanbieding van het startpakket. En in dit designpapierpakket vindt je alle kleurlijnen die meegaan in de jaarcatalogus 2021-2022 die in mei uitkomt. Dus voor alle kleurlijnen heb ik opberger gemaakt. Gekozen voor de groenen uit uit iedere kleurlijn zijn heb ik dus gebruikt gemaakt van de volgende kleuren kaartkarton: Just Jade voor de In-Colors 2020-2022, Soft Sea Foam voor de Subtles, Coastal Cabana voor de Brights, Shaded Spruce voor de Regals en Mossy Meadow voor de Neutrals.

Filmpje!

Toen ik bezig was met het maken van de opbergers bedacht ik me dat het misschien wel handig is voor anderen en besloot spontaan om er een video mee op te nemen waarin ik laat zien hoe ik de opbergers en verzamelbox voor de opbergers heb gemaakt.

Benodigd materiaal en afmetingen

Je hebt alleen maar materiaal nodig dat je waarschijnlijk wel in huis hebt! Wat kaartkarton, restjes designpapier om het geheel wat op te pimpen en natuurlijk je paper trimmer en lijm.

Voor de opbergboxjes:

 • 2 st. kaartkarton ( kleur naar keuze)
 • snij deze op 18 x 17 cm
 • rillen aan drie kanten op 1 cm waarbij de 18 cm kant aan een kant niet gerild wordt!!!
 • markeer de box-delen aan de bovenkant op 9 cm ( dit is de kant die geen rillijn heeft)
 • markeer de box-delen aan de zijkant op 8 cm
 • snij de schuine hoek weg
 • knip van een deel aan de onderkant de hoekjes in en van het andere deel knip je de hoekjes weg.
 • zet de box met lijm of tape in elkaar.

Voor de verzamelbox:

 • 1 st. kaartkarton ( kleur naar keuze)
 • restjes designpapier
 • Snij het kaartkarton op 24,5 x 15 cm
 • Ril rondom op 4 cm
 • knip de hoeken in
 • snij 2 st.designpapier op 3,5 x 6 cm en 2 st. op 2,5 x 15,5 cm
 • plak de stukjes op de zijkanten
 • plakt de box in elkaar en zet de DSP – boxjes in de houder

En als je je nu afvraagt waarom die net iets te groot te is…..deze ruimte heb ik gehouden voor het In-Color DSP 2021-2023 dat in mei in de collectie komt! Zo heb ik alles strakt in een keer bij elkaar!

Starterpakket Bestellen met dit mooie designpapier er extra bij? Dat kan nog t/m 28 februari. Meer informatie vindt je op deze pagina: “Kom in mijn Team”

Maak er weer een mooie dag van deze zondag! En als je de boxje gaat maken; veel plezier met knutselen! Groetjes Elly

Translate »