December Facebookhop; Verpakkingen

Vandaag is het dan weer zover! Er wordt weer gehopt op Facebook door een deel van het Lovely Stampers team. Het thema “verpakkingen”is natuurlijk enorm toepasselijk in deze decembermaand. En omdat we richting kerst gaan heb ik dit er gelijk in meegenomen. Je hebter  in deze periode altijd gemak van als je een paar leuke kleine weggevertjes klaar hebt staan voor de onverwachte momenten.

Kaars met Cadeauverpakking

De kaars en de cadeauverpakking zijn helemaal op elkaar afgestemd en beide zijn bestempeld met dezelfde stempels. Ik heb een verpakking en kaars gestempelt met de traditionele kerstkleuren rood en groen. De stempels voor de kaarts zijn eerst op tissuepapier gestempeld en daarna uitgeknipt. Daana heb ik deze afbeeldingen met behulp van de heattool en bakpapier als het ware in de kaars gesmolten. Daarna heb ik het bijpassende boxje gemaakt. Een leuke tekst en wat lint maken het tot een leuk cadeautje om weg te geven als je in deze periode ergens op bezoek gaat .

embossen op kaars en verpakking

Voor deze kaars heb ik een strookje tissuepapier op de maat van het kaarsje geknipt. Met de embossingbuddy heb ik het papiertje antistatisch gemaakt en daarna gestempelt met vesamark en bestrooid met embossingpoeder. Dit geembossed met de heattool en vervolgen heb ik het strookje strak om de kaars gelegd en met behulp van bakpapier en heattool in de kaars gesmolten. Op een bijpassende kleur cardstock heb ik hetzelfde patroon gestempeld en geembossed. Daarna het papier op maat gesneden, gerild, gevouwen en in elkaar geplakt. Zo heb je cadeauverpakking nummer twee. Zelfde basis-andere uitkomst. Ik weet wel welke van de twee mijn voorkeur heeft. Wat is jouw favoriet?

zelf maken?

De maten voor het boxje bij een kaarsje met een doorsnede van ……cm en                    hoog zijn;

  • stukje cardstock voor het deksel van 12 x 12 cm. Rondom rillen op 2,5 cm. Vouwlijnen inknippen  (zie foto)
  • stuk cardst voor de box 29 x 12,5 cm.
  • rillen op de lange kant op 7-14-21-28 cm
  • rillen op de korte kant  op 4 cm
  • inknippen tot aan de 4 cm vouwlijn, rechthoekje onder de plakstrook helemaal wegknippen
  • Venster stansen  in het vakje dat de voorzijde van je box wordt
  • Doosje in elkaar zetten.

Gebruikte materialen bestellen

Wil je een van de gebruikte Stampin’Up producten bestellen (of iets anders wat je op je lijstje hebt staan) dan verzorg ik graag jouw bestelling. De producten die ik voor deze kaarten heb gebruikt vindt je in de productcarousel onderaan dit bericht.  Klik je op de paarse button onder de lopende catalogi naast dit blog wordt je naar de online catalalogus doorgeleid en kun je op je gemak bekijken wat er allemaal aangeboden wordt. Liever een papieren exemplaar? Laat het me even weten via email dan krijg je van mij een exemplaar thuisgestuurd. Klik je op een van de foto’s in de producttabel kom je direct in mijn stampin’up! webshop. Je vindt alle info over bestellen HIER. Heb je nog vragen bel of mail me dan. Ik help je met veel plezier.

Veel plezier met het maken van dit kaars-cadeaudooscombinatie en een heel fijn weekend! Gr. Elly

Translate »